27. 12. 2015

MÉ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHY - ROK 2015

Rok 2015 je skoro za námi a ten další už klepe na dveře. S příchodem nového roku si spousta lidí bude dávat různá předsevzetí, která jim většinou nevydrží ani týden natož celý rok. Taky to tak většinou mám. Je tu ale jedna věc spojená s knihami, kterou se budu snažit během celého roku naplnit. Mluvím tu o tzv. reading challenge na goodreads. Letos jsem neuvěřitelně pohořela. Začátek roku byl celkem slušný. Postupně jsem ale nějak zpomalila a ve výsledku jsem dnes na pouhých 61%.  Přečetla jsem celkem 46 knih, přičemž můj cíl byl 75. (rok 2014 - přečteno 64). Ano, počet knih si poctivě zapisuju. Je sice pravda, že jedna kniha může mít 250 stran a druhá 1000, ale mě jednoduše baví to sledovat. 
Následující seznam knih je seřazen sestupně. Jsou na něm pouze knihy, které jsem četla v roce 2015, nehledě na to, kdy byly vydány. Tímto svým seřazením nikomu nediktuju, že je první kniha obecně lepší než ta poslední. To ne. Mně se prostě jen líbila víc a pokud to vidíte jinak, je to jen dobře. (Při kliknutí na každý obrázek budete přepraveni na jinou stránku.)

Kolik knih jste letos přečetli vy? Sledujete to vůbec? Jací jsou vaši favorité? 

1. Krycí jméno Verity

2. MAUS 

3. Ostrov lhářů

4. Odpusťte mi, váš Leonard

5. Všem klukům, které jsem milovala

6. Všechno, co opravdu potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské školce

7. Jsou světla, která nevidíme

8. Skleněný trůn

9. Rudá královna

10. Nebe je všude 

Pokud by vás zajímal seznam mých nejoblíbenějších knih, které jsem četla v roce 2014, najdete ho zde. Tímto bych vám také chtěla popřát vše nejlepší do nového roku, hodně zdraví a spoustu dobrých knih. :)






3 komentáře:

  1. Osobně využívám Goodreads.com , protože kdybyhc si měla pamatovat a z rukavu vysypat vše co jsem četla, tak bych neměla šanci. Já letos přečetla 55 (loni) knih... a roky předtím vždy kolem 60-70 knih. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, účastníš se této soutěže? http://www.cbdb.cz/knizni-soutez-pro-blogery

    OdpovědětVymazat
  3. Všem klukům jsem četla, výborná knížka, Skleněný trůn čtu teď také se mi líbí a v merku mám ještě poslední knížku Nebe je všude

    OdpovědětVymazat